Een warm afscheid

Afscheidkamers bij Van Gorp uitvaartzorg

Lees verder

Oude situatie

Vele lagen

Het voormalig patronaat in Kaatsheuvel heeft al voor vele toepassingen dienst gedaan. Zo zaten er al wat bedrijfjes, de voedselbank, kinderdagverblijf en was er ooit een theatertje. Al dit verschillend gebruik heeft zijn littekens nagelaten op het gebouw en haar interieur. Het besluit om zoveel mogelijk te slopen dat niet orgineel was en de sfeer van het orginele te proberen te behouden, was geen moeilijke beslissing.

Het ontwerp

Huiskamersfeer

Afscheid nemen van een dierbare doe je liever niet in een kille omgeving, met harde materialen als marmer, gladde tegels en zitobjecten van staal en harde kunstof. Waarom zoveel architecten en interieurontwerpers afscheidkamers en crematoria behandelen als kunstgalerie hebben we nooit begrepen. Ons uitgangspunt was in elk geval zo mooi mogelijk aansluiten op het warme en persoonlijke dat van Gorp uitvaartzorg zo belangrijk vindt.

Eigen sfeer

Persoonlijk en warm

Deze eigen interpretatie van hoe afscheid nemen eruit kan zien, hebben we doorgetrokken in het hele pand. De kleuren zijn warm, met tactiele stoffen en meubels van echt hout. Dit hebben we gecombineerd met fraaie foto’s van herkenbare plekjes in de omgeving van Kaatsheuvel, Waalwijk en Loon op Zand. Ook met de verlichting is gezorgd voor een warme en intieme sfeer.

Samen zijn

In lastige tijden

Bij Van Gorp uitvaartzorg vinden ze het belangrijk dat iedereen afscheid kan nemen in zijn of haar eigen tempo. Er is geen limiet van een half uur per bezoek, ook niet aan het aantal bezoeken of het tijdstip. Het interieur heeft veel zitplekjes om even te kletsen met elkaar en de kofiie staat klaar.

ONTWERP RON HOS  |  CREATIE VORMBEHOUDDisclaimer | Privacy beleid | Cookies | Algemene voorwaarden | Contact