Afrikaanse sferen in Arnhem

Souvenirwinkel van Burgers Zoo

Kijk verder

Het ontwerp

Grootse plannen

De vraag van Burgers Zoo ging over vervanging of aanpassing van hun huidige souvenirwinkel (niet meer dan een winkeltje met een loketje waar je kon aanwijzen welke knuffel je wilt). Door onze ervaring op het gebied van winkels en koopgedrag van haar klanten, konden we een plan maken om bezoekers een experience te bieden, die Burgers Zoo waardig is, en tegelijk te zorgen voor een fikse omzetstijging.

Gesprek plannen over uw bezoeker experience? >

Giraffe als middelpunt

Levensgroot

In dit stukje Afrika in Arnhem hebben we gekozen voor een hele grote eyecatcher, een levensgrote giraffe, hetzelfde soort als in Burgers Zoo rondloopt. Rondom deze giraffe zijn in een aantal, met de hand in Afrika, van oude autobanden gemaakte rubber manden, allemaal verschillende giraffeknuffels geëtaleerd. In de beton gietvloer zijn circels gemaakt die doen denken aan authentieke afrikaanse patronen.

Thematisch maatwerk

Oog voor detail

De uitstraling van een project kan hangen of staan met het oog voor detail. Zo is in deze winkel het raam met uitzicht naar de parkeerplaats bestickerd met custom silhouetten van dieren die in Afrika en in Burgers voor komen, zijn alle meubels in een handgemaakte, koloniale stijl gemaakt en is zelfs gekozen om het Coca-Cola apparaat en de Ola ijsdisplay in stijl aan te passen.

Vakwerk

Displays op maat

Speciale displays zijn vervaardigd met gestencilde letters, die doen denken aan transportkisten die net van de boot af komen. Authentieke metalen kisten, handgemaakte potjes en manden en supergave lampen die doen denken aan viskorven maken het plaatje compleet. Ook de fraaie huisstijl van Burgers Zoo is decoratief toegepast.

Binnen en buiten koppelen

Zorgt voor meer omzet

Niet alleen in de winkel kloppen alle details, de custom slatwalls die lijken op roestige platen staal, de haakjes met dezelfde uitstraling en zelfs de zwarte prijskaartjes zorgen voor een rustig en kloppend beeld. Maar het binnenhalen van bezoekers begint buiten al, het patroon in de bestrating golft naar de ingang. De voormalige trapjes zijn verwijderd en paviljoens met krukjes voor de deur zorgen voor droge wachtende ouders en grootouders.

ONTWERP RON HOS  |  CREATIE VORMBEHOUDDisclaimer | Privacy beleid | Cookies | Algemene voorwaarden | Contact